Echo Papa Profile picture
بسیار شناکننده بر خلاف جهت آب فارغ‌التحصیل شریف (مهندسی هوافضا)، علاقه‌مند به سیاست، انرژی و محیط زیست https://t.co/sfANMfozRk

Jul 20, 2018, 30 tweets

افسوس «#هسته‌ای» و افسون «#تجدیدپذیر»
بارها شنیدیم:
«جهان داره میره به سمت تجدیدپذیر» «#انرژی_هسته‌ای داره تو دنیا منسوخ می‌شه» «لزوم جذب سزمایه‌گذاری برای نیروگاه #بادی و #خورشیدی»
این رشته توئیت حاصل مطالعه گسترده من هست در مورد مسیر اشتباهی که با سرعت داریم طی می‌کنیم! (۱)

۲- با یک نمونه فاجعه رسانه‌ای شروع می‌کنیم. تحلیل‌های اشتباه و اطلاعات ناقصی که به مرور تفکر مردم و مسئولان را شکل می‌دهد.صحبت‌های وزیر انرژی آلمان را با تصویر رویایی رسانه‌های ایرانی از انرژی تجدیدپذیر آلمان مقایسه کنید. درباره اینکه چه اتفاقی در آلمان افتاده بیشتر حرف می‌زنیم.

۳-مهم‌ترین دغدغه‌ای که باعث می‌شود به سمت انرژی پاک برویم کاهش آلایندگی هوا و جلوگیری از گرمایش جهانی هست. بر اساس آخرین یافته‌ها میزان تولید دی‌اکسیدکربن در فرآیند تولید انرژی خورشیدی ۴ برابر بیشتر از هسته‌ای است!

۴- اکثر افرادی که انرژی تجدیدپذیر را پاک‌ترین و سبزترین انرژی می‌دانند چیزی در مورد مشکل اشغال زیست‌بوم (Habitat) گونه‌های گیاهی و جانوری نشنیده‌اند. ترویج انرژی تجدیدپذیر در ایران یعنی خطر (Hazard) محیط زیستی!

۵- خطر نشت مواد رادیواکتیو از جمله مواردی هست که در ذهن خیلی از صاحب‌نظران فرو رفته. یک مطالعه جزئی نشان می‌دهد اکثریت اظهارنظرها عوامانه و فاقد جنبه علمی است. بیایید در یک مقایسه ناعادلانه، فاجعه‌بارترین اتفاق در صنعت هسته‌ای (چرنوبیل) را با سایر علل دریافت تشعشعات مقایسه کنیم.

۶- خیلی راحت می‌گویند «بعد از حوادث نیروگاه‌های هسته‌ای، جهان به خطرات انرژی هسته‌ای پی برد». شرط می‌بندم این ابردانشمندها نمی‌توانند میزان خسارت این دو حادثه را درست حدس بزنند! در جدول آورده شده چرا نباید نگران تکرار این حوادث بود.

۷- در حال حاضر انرژی هسته‌ای امن‌ترین روش تولید قابل اطمینان برق است. در یک نگاه کلی، پنل‌های #خورشیدی ۱۱ برابر بیشتر از #انرژی_هسته‌ای به سلامت انسان خسارت وارد می‌کنند!

۸- ضایعات پرتوزای هسته‌ای یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های مخالفین #انرژی_هسته‌ای است. شاید عجیب به نظر بیاید، ولی ضایعات هسته‌ای، نه تنها نقطه ضعف این انرژی نیست، بلکه با یک نگاه دقیق‌تر نقطه قوتش هم هست!

۹-برای اینکه بفهمیم آلودگی زیست محیطی ناشی از ضایعات انرژی خورشیدی و بادی چقدر جدی است، کافی است نگاهی به میزان مواد و مصالح مصرفی انواع مختلف انرژی داشته باشیم.

۱۰-مسئله بهینگی اقتصادی تولید انرژی جزء مهمترین مسائلی هست که دولت‌ها باید لحاظ کنند. انرژی ارزان‌تر یعنی توسعه و رفاه بیشتر! یک عده دائما می‌گویند با توجه فراوانی آفتاب در ایران، چرا از این انرژی سرشار به طور جدی نمی‌کنیم؟ این تفکر ممکن است کشور را به عرصه ورشکستگی بکشاند!

۱۱- برخی می‌گویند پنل خورشیدی به صورت آنی (حتی بالای پشت بام‌ها) قابل استفاده است در صورتی که ساخت نیروگاه هسته‌ای به ۵ تا ۱۰ سال زمان نیاز دارد. بنابراین انرژی خورشیدی می‌تواند با سرعت بیشتری میزان تولید انرژی پاک را افزایش دهد. نمودار زیر نشان می‌دهد چقدر این تصور اشتباه است.

۱۲- خیلی راحت می‌گویند «برای دستیابی به انرژی هسته‌ای خیلی هزینه کردیم»! بر پایه مطالعات اقتصادی، انرژی هسته‌ای با اختلاف زیادی ارزان‌ترین و نیروگاه هسته‌ای سودآورترین روش تولید انرژی است.

۱۳- مشکل اصلی و به عبارتی تنها مشکل گسترش انرژی هسته‌ای (در جهان نه ایران)، عدم محبوبیت در افکار عمومی است. نگرشی که ناشی از رویکرد غلط و بدون پشتوانه علمی رسانه‌ها و برخی افراد به ظاهر کارشناس است.خوشبختانه اخیرا افزایش آگاهی‌بخشی سبب اصلاح نگرش افکار عمومی در برخی کشور‌ها شده.

۱۴- نتیجه کمپین «نه به انرژی هسته‌ای» و مخالفت‌های غیرعلمی با این انرژی پاک، در نمودار زیر مشخص است. ما در وضعیت انقلاب انرژی پاک نیستم! ما در وضعیت فاجعه انرژی پاک قرار گرفته‌ایم!

۱۵- بیایید در مورد تجربه سایر کشورها صحبت کنیم. محال است که کسی از گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر صحبت کند و اشاره‌ای به #آلمان نکند.سیاست‌های انرژی آلمان، هر روز در رسانه‌های ایران به اشتباه به عنوان یک مثال موفق حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر مطرح می‌شود.

۱۶- طرفداران گسترش #انرژی_تجدیدپذیر از نمونه موفق #فرانسه، پایتخت #انرژی_هسته‌ای حرفی نمی‌زنند!

۱۷- به عنوان یک کشور دیگر با برنامه احتمالی حذف انرژی هسته‌ای، برآورد تحلیلگران انرژی نشان می‌دهد در صورت حذف کامل #انرژی_هسته‌ای در #اسپانیا، جای خالی آن تماما با #سوخت‌های_فسیلی پر خواهد شد.

۱۸- یک نمونه دیگر: درس عبرتی از #کالیفرنیا، ایالت پیشتاز در #انرژی_تجدیدپذیر

۱۹- حالا چرا انرژی بادی-خورشیدی این همه مشکل دارد؟ مشکل ما با گسترش این نوع انرژی چیست؟ ریشه این مشکلات به دو اصلاح فنی «رقت» و «تناوب» در #مهندسی_انرژی برمی‌گردد.

۲۰- با توجه به آن‌چه تا این لحظه گفته شد، جذب #سرمایه‌گذاری در حوزه #انرژی‌های_تجدیدپذیر چقدر قرار است به #اقتصاد و #محیط_زیست ما کمک کند؟ اصلا چرا این همه اخبار جذب #سرمایه‌گذاری در این حوزه را می‌شنویم؟ به خاطر بازده اقتصادی این پروژه‌ها؟

۲۱- مسئله دسترسی به منابع سرشار #انرژی_پاک و #صرفه‌جویی انرژی دو مسئله جداگانه هستند. در یک کشور دوستدار محیط زیست مردم #انرژی بیشتری مصرف می‌کنند! علل ۴گانه را ببینید!

۲۲- برخی می‌گویند «هزینه سیاسی و #تحریم بودن #انرژی_هسته‌ای» نیز باید لحاظ شود. یک تحقیق ساده نشان می‌دهد تحریم‌ها به طور کلی سکتور انرژی را نشانه رفته است.

۲۳- خیلی راحت می‌گویند «دنیا دیگر به #انرژی_هسته‌ای اهمیت نمی‌دهد». از کی تا حالا چند کشور خرافاتی مستاصل، شده‌ کل دنیا؟

۲۴- خیلی راحت می‌گویند «پس کو اون برق هسته‌ای؟». ایران هم تولید #برق_هسته‌ای دارد! رشد کند تولید آن اما حکایت دیگری است!

۲۵- روزانه اخبار زیادی از فناوری‌های تجدیدپذیر نوظهور می‌شنویم! اما آینده صنعت #انرژی_هسته‌ای در مقایسه با صنعت #انرژی_تجدیدپذیر افق روشن‌تری دارد!
-
در پایان، تمامی افرادی که بیش از یک دهه علیه فناوری هسته‌ای کشور یاوه‌سرایی کردند را به چالش مناظره یا عذرخواهی رسمی دعوت می‌کنم.

از افرادی که بایولوژی خوندن دعوت میکنم در مورد این رشته توئیت نظر بدن.
@mohammad_1809
@bastanichoobi

Share this Scrolly Tale with your friends.

A Scrolly Tale is a new way to read Twitter threads with a more visually immersive experience.
Discover more beautiful Scrolly Tales like this.

Keep scrolling