1- Bir süredir araştırdığımız ve birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de sürekli kullanılan bir internet sitesi ile ilgili uzun zamandır söylenen çok ilginç bilgiler var. Site, ülkelerin "Duygu Haritası" adı verilen bir yapıyı oluşturuyor. Çok ilginç şeyler var. Anlatıyorum #Flood
2- Kişisel araştırmalarım ve dostlarımın araştırması Sayın @AvarBanu'nun 2014 yılından bu yana söylediği bir gerçekliği tamamen destekler nitelikte. Sayın Avar, minimum 4 yıldır bu konuyu dile getiren ilk kişi. Sizinle ilk önce Sayın Avar'ın söylediklerini paylaşacağım.
3- Hayvan hakları, kadın, işçi veya çocuk hakları gibi konular sürekli imza kampanyalarıyla gündeme getiriliyor. Fakat asıl kullanım amacı toplumların duygu haritalarını ve eğilimlerini ortaya çıkarmak. Banu Avar: "Change.org ABD Savunma Bakanlığı'na çalışıyor"
4- Bireylerin duygusal anlamda nelere tepki verdiğini ölçmek ve toplumsal mühendislik projeleri yaratmak için Change.Org en önemli internet sitelerinden birisi. 196 ülkede aktif olarak kullanılan bir internet sitesi.
5- Sitenin "etki" bölümündeki verilere göre 196 ülkeden 243.573.884 kişi kampanyalara imza vermiş. 196 ülkede duygu haritası artık net olarak oluşturulduğu söyleniyor. #Change
6- Avar anlatıyor: "Change.org kar amacı gütmüyormuş gibi görünüyor ama politik ve mali lobi gruplarına istediklerini vererek malı götürüyor. Malum bu ŞOV DÜNYASI. Kitlelere istediğini ver, ‘Birşeyler yapıyormuş sansınlar’ ve sınırlarını çizdiğin bahçede oynasınlar!"
7- Avar, bu durumu 'Yumuşak Güç' olarak tanımlıyor. Change.Org kişisel verilerinizi toplarken aynı zamanda bireysel ve toplumsal hassasiyet konularında da uzmanlaşıyor. Bu da toplumsal mühendislik projeleri için taban oluşturuyor.
8- "Change.org’a ücret ödeyenler arasında Uluslararası Af Örgütü, Sierra Club, Credo Wireless gibi 300 çokuluslu müşteri bulunmaktadır."
"Tüm bu kurumların yanısıra asıl destek noktaları ise ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon"
9- Ve en garip olan ne biliyor musunuz? Change.Org sitesindeki Türkiye'den açılan ve toplumu ilgilendiren kampanyalara bakın. Günümüzde ne kadar da çok artan suçlar/sorunlar var. Hayvan hakları, kadın ve çocuk hakları.. Çok ilginç!
10- Forbes Dergisinden bir alıntı ile devam edelim; ''Her ay en az 15 bin yeni imza kampanyası açılıyor; bunları başlatanlar e-posta ve sosyal medya yoluyla kişileri imzaya davet ediyorlar. Bu kampanyalara katılmak “oturduğu yerden bir şey yaptığını sanmanın” en güzel tarifi.''
11- Sayın Güçiz'in geçmişte çevirisini yaptığı bir detayı görsel olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Detayları #Wikileaks üzerinden görebilirsiniz. #ChangeOrg kime/nasıl hizmet ediyor? Görelim.
İnterneti saf kötülük olarak kullanan bir kesim var. Bu kesim zaman geçtikçe büyüyor. Neler oluyor? Neler yapıyorlar? Ne yapmalıyız? Nasıl yapmalıyız? Bunu anlatacağım fakat bu konuya hakim kişilerle bir dosya/çalışma hazırlamak isterim. "Konuya hakim" kişiler dm atabilir #Flood
1- Uzun zamandır herkes internette fotoğraf paylaşıyor. Ve uzun zamandır uyarıyorum: "Paylaşmayın, güvenli değil." Birkaç şey duydum/gördüm inanılır gibi değil.
2- Reelde olduğu gibi internette de "taciz" ve "pedofili" gibi birçok suç işleniyor. Son duyduğum olay ise başkasının fotoğrafları ile açılan bir hesaptan bu tür suçlar işlenmesi. Bu tür şeylerin tespit edilmesi oldukça kolay fakat sosyal medyada bunu anlamayacak çok insan var.
Haberi okudum, çıldırmamak elde değil. Çok üzgünüm, gözümden yaş aktı. Fakat;
@ArmanAyse'ye açık çağrımdır, internet üzerinde ne gerekiyorsa elimden gelenin fazlasını yapmaya hazırım. Gerekirse konuyla ilgilenmek için özel bir ekip bile kurabilirim.
Bu çağrıyı Sayın Arman'ın görmesini sağlarsanız iyi olur. Avukat, psikolog, psikiyatr, bilişim uzmanı, adli bilişimci vs.vs. ne gerekiyorsa buradayım. İnternette çocuğun fotoğrafları olduğu söylenmiş. Kim, nasıl yayınlar bunu! Sadece isim/soyisim verin. Gerisini halledelim!
Arkadaşlar konuyla çok yakından ilgileniyorum/ilgileniyoruz. Ayşe hanımla iletişime geçemedik fakat farklı kişilerle iletişime geçtik. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz.
İnternetten ek gelir sağlamak isteyen birçok insan var. Geçmişte blogum üzerinde de paylaştığım para kazandıran uygulamalardan ve sistemlerden bahsetmemi ister misiniz? #Flood
1- Flood başlamadan önce bu konuya lütfen göz atın. Çocukların güvenliği için önemli birkaç adım attık. Umarım planlarımızı gerçekleştirebiliriz.
2- İnternetten para kazanmak mı istiyorsunuz? Bunun için en önemli kuruluşlardan birisi Yandex'in ''Toloka'' adını verdiği sistem. Mobil uygulamaları da mevcut. Size sorular soruyor ve bazı konularda yardımcı olmanızı istiyor. Tabi paranızı da hemen ödüyor. #Yandex#Toloka
1- Çocukların güvenliği için gönüllü kişilerle geliştireceğimiz ve ortaya çıkartacağımız mobil aplikasyonun twitter'da ilk ana grubu kuruldu. Sonuçlar doğrultusunda alt gruplar kuracağız. Grup içerisinde 35 gönüllü var. Gerekli bilgileri bu tweet altında sizlerle paylaşacağım.
2- Ana gruptaki gönüllü sayısı şu an 43'e ulaştı. Ne yazık ki artık gruba alım yapamıyorum. Şunu sizlere çok net söylemeliyim: Bu güzel insanların fikirleri ve düşünceleri çok değerli. İnanın çok güzel bir aplikasyon yapabiliriz. Çocukların güvenliği bizler için çok önemli.
3- Sosyal sorumluluk projemizde bize uzman kişilerin görüşleri de gerekli. Bu yüzden yardımınızı rica ediyorum. Paylaşır ve desteklerseniz sevinirim. #ACİL
Bilgilerine ihtiyaç duyduğumuz kişiler
a-Psikolog&Psikiyatr
b-Reklam konusuyla ilgilenen kişiler
c- Agile proje yöneticisi
Çocuklar için bir mobil aplikasyon geliştirelim. Aklımda birkaç şey var. IOS ve Android için ücretsiz olarak piyasaya sürelim.
"Gönüllü" bir ekip kurabilirsek bu işi başarabiliriz.
Var mısınız? Katılmak isteyenler metion ve DM atabilir.
Arkadaşlar dmlerinize cevap veremiyorum fakat yarın en kısa sürede sizlere dönüş yapacağım. Güzel bir ekiğ kuralım. Elimizi taşın altına koyalım. Eğer uygulamadan bir gelir elde edilirse de bu geliri tamamen çocuklar için kullanalım. Geliri ekip kontrol etsin.
Yoğun bir ilgi var. Çok teşekkür ederim. En güzelini en işe yararını birlikte konuşup yapacağımıza inanıyorum. Yarın mesajlarınıza döner ve twitter grubu üzerinden konuşuruz. Çok teşekkürler. Şimdi gitmem gerekli.. Umutlu geceler
1- Troll hesaplardan toplumsal barışı ve mutlak doğruları zedeleyen, bu konulara zarar veren tweetler atılıyor. Bu tweetleri yaymayın, SS alıp paylaşmayın. Küfür ederek paylaşanların hesaplarını kapattırıyor ve şikayet ediyorlar. Bu bilinçli bir eylem. Bu tuzağa düşmeyin.
2- Troll hesaplar şu an ülkedeki olayları kızıştırmak, insanların sinir sistemleriyle oynamak için uğraşıyorlar. Bu tuzağa düşmeyin. Bu tür hesapları direkt engelleyin. [Din, idam, kadın hakları konularına değinmiş durumdalar.]
3- Atılan tweetlerin içerikleri ile ilgilenirseniz kaybedersiniz. Troll ekibi ne istiyorsa onu yapmış olursunuz. Öncelikle atılan tweetin yanlış olduğunu biliyorsan kimin attığıyla ilgilenmen gerekir. Profilin troll olup olmadığını nasıl anlarsın? Anlatıyorum.