2. Taustaa: Chemnitzissä oli sunnuntaina 26.8. kaksi saksalaismediassa alkujaan spontaaneiksi kuvailtua mielenilmausta reaktiona aamuyö kello 3:n puukotukseen. AfD:n 15.00 - 16.00 ja Pro Chemnizin kokoonkutsuma 16.30 - n. 18.00. AfD:n mielenilmaus oli täysin rauhallinen.
3. Chemnitzin poliisi piti jo illalla 26.8. tiedotustilaisuuden ja kertoo klo 20.15 aikaleimatussa tiedotteessaan päivän tapahtumista. Pro Chemnizin 1,5 h mielenilmaus poiki NELJÄ rikosilmoitusta (2 x pahoinpitely, uhkailu ja poliisin vastustaminen).
polizei.sachsen.de/de/dokumente/P…
4. Poliisin tiedotustilaisuudesta ja saksalaisen median (alku)reaktioista Vera Lengsfeld kirjoitti erinomaisesti jo 28.8. Artikkeli on suomennettu Sarastuksen sivuille, käykää lukemassa! Alla kuvakaappauksena oleellisin HS:n raportoinnin näkökulmasta.
sarastuslehti.com/2018/09/05/kan…
5. HS:n Berliinin kirjeenvaihtaja @AL_Kauhanen raportoi ensimmäisen kerran Chemnitzin sunnuntain mielenilmauksesta maanantaina 27.8. puoli kahdeksalta illalla. Bild-lehdeltä lainattu Seibertin älyvapaa lausunto (kts. Lengsfeldin artikkeli) on jo mukana.
hs.fi/ulkomaat/art-2…
6. Rikosilmoitukset A-LK raportoi oikein (kts. poliisin tiedote), tosin "30-vuotiasta bulgarialaismiestä" ei pahoinpidelty vaan hän on tuo väitetyn uhkailun uhri. Videoita oli oikeastaan vain kaksi (kts. Lengsfeldin kirjoitus): "Antifa Zeckenbiss”:n (Bild) ja Grunertin (Spiegel).
7. Nämä äärivasemmistolaiset tahot yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla Twitterissä. Sunnuntaina kello 22 molemmat mielenilmaukset livetwiitannut (#c2608) Grunert uudelleentwiittaa uunituoreen Zeckenbissin videon. Huomatkaa sanamuodot: ihmisjahti ja maahanmuuttajien jahti.
8. Nuo antifan määritteet mielenosoituksesta uivat lähipäivinä saksalaiseen valtamediaankin. Todellisen myyräntyön tekee jälleen Spiegel Online, joka maanantaiaamuna haastattelee "vapaa toimittaja" (rumpujen pärinää) Johannes Grunertia silminnäkijänä.
spiegel.de/politik/deutsc…
9. Johannaksen lausuntoon Spiegelille viitataan maanantaina mediassa laajalti. Muita silminnäkijöitä ei vielä maanantaihin puoleenpäivään mennessä ole valtamediaan ilmestynyt. Muu media kertoo lausunnon lähteen, mutta A-LK tekee poikkeuksen ja Johanneksesta tulee "silminnäkijät".
10. Tämän jälkeen #HS:n "uutisointi" lähtee totaalisesti lapasesta. Artikkeli artikkelin perään, tuohon jo alkujaan valheelliseen Johannaksen ihmisjahti-kuvaukseen, lisäillään omaa mielikuvituksen tuotetta, joka on jo seuraavassa artikkelissa muuttunut tapahtuneeksi faktaksi.
11. Jo seuraavana päivänä, tiistaina 28.8., A-LK:lla "silminnäkijöiden" "kuvaukset" ovat muuttuneet täydeksi tapahtuneeksi todeksi. Lisäksi 800+ ihmistä ovat muuttuneet aggressiivisiksi ja heidän poliittinen suuntautuminen sekä motiivit ovat selvinneet.
hs.fi/ulkomaat/art-2…
12. Muutaman iteraation jälkeen "maahanmuuttajien näköisiä" ihmisiä kaduilla jahdannut "äärioikeistolainen väkijoukko" on jo saanut käsiinsä soihdutkin HS:n sunnuntain 30.8. pääkirjoituksessa.
hs.fi/paakirjoitukse…
13. Valtamediamme mielikuvitusrikas "Rikkinäinen puhelin" -leikki saa huipentumansa @Kaleva_fi:n pääkirjoituksessa maanantaina 3.9. Siinä Chemnitzin 1,5h sunnuntainen mielenilmaus on jo noussut Euroopan laajimmaksi "etniseksi katuväkivallaksi" 75 vuoteen!
kaleva.fi/mielipide/paak…
14. Kysymyksiä riittää. Miksi HS jatkuvasti uutisoi äärivasemmiston narratiivia eikä esimerkiksi poliisin? Miten mediaan voi luottaa, kun edes päätoimittajatasolla ei ole alkeellisintakaan faktantarkistusta ja lähdekritiikkiä? Miksei näitä ilmiselviäkään valeuutisia oikaista?

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Alaston totuus

Alaston totuus Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(