[1] Veel gutmenschen zien met leedvermaak toe hoe, in hun woorden, Forum voor Democratie de #PVV “leeg eet”. De welbespraakte Thierry Baudet slaagt erin om, wat veel politici van de gevestigde orde maar niet lukte, de PVV uit te hollen. Tenminste zo zien veel linkse mensen dat.
[2] En daar genieten die politiek-correcten intens van, gezien alle berichten, columns, commentaren, tweets, etc. over dit onderwerp. “Halleluja! Eindelijk zijn we van die nare Wilders af.” Die verwachting en hoop klinkt door in al hun reacties.
[3] Wat ze echter niet snappen is, dat wat iedereen met een gezonde dosis verstand wel ziet, namelijk dat het voor de juichende linkse massa een pyrrusoverwinning zal blijken te zien. Dat zit zo:
[4] Ten eerste eet #FvD niet alleen de #PVV op, ook #VVD en #CDA, van oudsher rechtse partijen (die zijn afgedreven naar onversneden islamofilie, eurofilie en cultuurrelativisme) worden opgevreten. Beide partijen staan namelijk op vergelijkbaar verlies als de PVV in de peilingen.
[5] Ten tweede is het niet zo dat mensen die op #FvD stemmen dat doen omdat ze opeens hele andere ideeën hebben dan de #PVV. Er is qua ideologische drijfveren een grote overlap tussen beide partijen. Het verschil zit hem met name in de ‘tone of voice’.
[6] Kort door de bocht: #FvD is wat intellectueler, de #PVV wat volkser.
[7] Kiezers die overstapen van #PVV naar #FvD doen dat dus voornamelijk, omdat de toon van Baudet hen beter aanstaat dan die van Wilders. Mocht FvD stuk lopen, wat ik overigens niet hoop, dan gaan vrijwel al deze stemmen per direct terug naar de PVV.
[8] Kiezers die overstappen van #VVD en #CDA naar #FvD doen dat echter vooral om inhoudelijke redenen. Zij zijn teleurgesteld in het jarenlange vlees-noch-vis-beleid van deze gevestigde partijen. Zij zijn teleurgesteld in de ontelbare gebroken beloftes.
[9] Ze vonden Wilders echter altijd een beetje ‘grof gebekt’ en te onverzoenlijk om op te #PVV te willen stemmen. De overstap naar de zoetgevooisde Baudet gaat hen veel gemakkelijker af. Die keuze durven ze ook beter hardop te verdedigen bij familie, vrienden en collega’s.
[10] Eén ding is zeker: die kiezers gaan niet zomaar terug naar #VVD en #CDA (en het hoeft geen betoog dat ze niet naar linkse partijen zullen overstappen). Ze zullen bij een onverhoopt weer wegvallen van #FvD, óf niet meer gaan stemmen, óf uiteindelijk opnieuw #PVV gaan stemmen.
[11] Nou gun ik #FvD het allerbeste. De erudiete Thierry Baudet is het beste wat rechts Nederland de afgelopen jaren is overkomen.
[12] Maar mijn punt is dat, hoe dan ook, het blok van #FvD & #PVV, door deze ontwikkelingen alleen maar zal groeien. FvD & PVV zullen samen bij volgende verkiezingen beduidend meer stemmen (& dus zetels) behalen, dan PVV in zijn eentje vóór het bestaan van FvD bij elkaar schaarde
[13] En dit zal een blijvend effect hebben. Mocht in de toekomst één van deze twee partijen toch onverhoopt wegvallen, dan zal het electoraat grotendeels naar de ander overstappen.
[14] Dus gniffelende gutmenschen, gniffel maar niet te hard. #FvD zal jullie niet helpen om voor eens en voor altijd “af te rekenen met Wilders”. Baudet zal het status quo van de gevestigde partijen niet redden. Hij wil nota bene het partijkartel slopen.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Percolator ⚓฿💎

Percolator ⚓฿💎 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Percolator_HNJ

Sep 27, 2018
Zojuist hoorde ik op @NPORadio1 hoe @WouterZwart verslag deed van de zaak #Kavanaugh (= benoeming van de door #Trump voorgedragen redelijk conservatieve kandidaat voor de Supreme Court, die tevens de steun heeft van oud-president #Bush) ivm zeer recente aanklachten tegen hem.
2/ Drie vrouwen zijn opgestaan om te protesteren tegen de op handen zijnde benoeming van #Kavanaugh omdat ze 35 tot 40 jaar geleden (toen allen incl. de vermeende dader nog tieners waren) op schoolfeestjes seksueel zouden zijn mishandeld door de kandidaat voor de Supreme Court.
3/ In mijn ogen deed Wouter zijn verslag voor 95% vanuit het perspectief van de Democraten. Hij liet na om de volgende nuanceringen aan te brengen ...
Read 10 tweets
Jan 24, 2018
[1] Man-made Global Warming (#MMGW) is een hardnekkige mythe. Do the math!
[2] #MMGW is een van oorsprong wetenschappelijke these, die al jarenlang agressief wordt gepromoot door een linkse kongsi van politiek, milieuorganisaties en media. Daarbij wordt geen tegenspraak geduld.
[3] Een groot deel van het bedrijfsleven heeft inmiddels eieren voor zijn geld gekozen en zich er ook maar bij aangesloten. Dat is het resultaat van een soort maatschappelijke chantage. Zouden die bedrijven dat niet doen, dan kunnen ze rekenen op...
Read 36 tweets
Jan 1, 2018
[1] De christendemocratische #ÖVP van Sebastian Kurz werd de grootste partij bij de verkiezingen in #Oostenrijk op 15 oktober 2017. Maar ook de rechtse #FPÖ van Heinz-Christian Strache, de Oostenrijkse evenknie van de #PVV, boekte verkiezingswinst. telegraaf.nl/nieuws/812684/…
[2] Strache (#FPÖ) en Wilders (#PVV) hebben al langere tijd goede banden. Samen met o.a. Front National (#FN) van Marine le Pen en vormen FPÖ en PVV de #ENF-fractie in het Europees parlement.

nieuws.nl/algemeen/20130…

europa-nu.nl/id/vjutef4bpfw…
[3] Na de verkiezingen deed #Kurz wat hij moest doen: hij formeerde een rechts kabinet van #ÖVP en #FPÖ, in het belang van #Oostenrijk.
Read 16 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(