اصلاح طلبان، و به طبع آنها وابستگان و نحله هاي فكري نزديك به آنها و يا مورد حمايتشان، استادان بي بديل از بين بردن سرمايه اجتماعي خود و بي اعتنايي به طبقات حامي خود هستند.ازين نظر محافظه كاران سرمايه اجتماعي و مردمان حامي شان را بهتر حمايت ميكنند. #رشتو
بخش عمده اي از طبقه متوسط، تجار،بازاريان،صاحبان كسب و كار و دانشگاهيان دو دوره به روحاني اعتماد كردند تا علاوه بر حل معضل هسته اي،فضاي كسب و كار را رونق دهد و ثباتي نسبي در فضاي كشور ايجاد كند.بااينحال دولت انگار كه خرش از پل گذشته باشد،آنها را به اميد خدا رها كرده است.
بسياري از اين افراد در هنگام انتخابات حتي با دوستان خود نيز به تقابل پرداختند و گاهي تا مرز دلخوري استدلال كردند كه روحاني چرا بايد رييس جمهور باشد.حالا صاحبان كسب و كار سرمايه شان را نصف مي بينند،دانشجويان بايد دوبرابر براي تحصيل پول خرج كنند و كسبه در ركود تقلا مي كنند.
اينها در حاليست كه نه تحريم اساسي شروع شده و نه دنيا با آمريكا همراهي كرده هنوز.مشخصا وضع از زمان احمدي نژاد با يك ميليون بشكه نفت و تحريمهاي سازمان ملل و اروپا بدتر نشده.حاميان روحاني از خود مي پرسند چه عايدشان شده و در انتخابات روبرو ذهنشان مشغول انتقام از اصلاح طلبان است.
مسلما سياست بازيهاي عجيب و شگرفي در آستين دارد،اما اين فرمان، راستاي شكست اصلاح طلبان در انتخابات بعديست. بخش عمده اي از حاميان، آنها را تنها خواهند گذاشت تا به ضعيف ترين رقيب هم ببازند. سرمايه اجتماعي دستكم در كوتاه مدت سوخته و بعضا ته گرفته است.
دانشجويي خارج كشور كه بايد با ارز ده هزارتوماني تحصيل كند،كسب و كاري كه سرمايه اش نصف شده،مابه التفاوت غيرقانوني از او اخذ شده،طبقه متوسطي كه اجاره دوبرابري ظرف سه ماه تجربه كرده،خانواده اي كه براي رفتن يكبار رستوران در ماه بايد حساب كتاب كند...
افرادي چون جهانگيري،نوبخت،نهاونديان،حتي زنگنه و ظريف براي اين مردم مهره هاي مقصر و يا دستكم بي اثرند.بدنه و راس اصلاح طلبي هم به فكر حفظ اين سرمايه نيست.هيچ گاه نبوده. طبقه متوسط و دانشجويان و صاحبان كسب و كار ياوران فصلي زمان "انتخابات" بوده اند و در الباقي فصول غايب.
فاجعه ي از بين رفتن حمايت اجتماعي احتمالا منجر به اتفاقي مثل انتخابات ٨٤ مي شود. اين بار با بي اعتمادي عميق تر حاميان اطلاح طلبان و حتي با مخالف سازي آنها در اين اتفاقات. شايد اين بار اصلاح طلبان براي هميشه از صحنه سياست حذف شوند و يا مجبور به تغيير بنيادين پارادايمهاي خود شوند.
اين دولت كسب و كار و برنامه هاي ما را دهها سال به عقب راند.با بخش خصوصي نه خوب تا كرد و نه مشورتي كرد.بخش خصوصي دكور و ذكر بر زبانها بود،بي تاثير واقعي و حضور موثر.تصميمات يك شبه و بي تامل و بي برنامه وجه مميزه اين دولت بود.شكي نيست كه كارشكني هم بود،اما گل به خودي دليل باخت بود.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh