Madi Azmadi 🇲🇾🌺 Profile picture
Jan 31, 2018 • 17 tweets • 7 min read
Semalam aku buat thread proses pembuangan undi ketika hari pengundian.
Hari ni aku nak sambung utk proses seterusnya, Proses Pengiraan Undi.

Complicated sikit proses ini, kalau tak faham bolehlah tanya.
#IniAdalahThread #PRU101 Kebiasaannya pusat pengundian ditutup pada jam 5 petang.

Tapi ada juga pusat yg tutup lebih awal terutamanya di kawasan pedalaman dgn jumlah pemilih tidak ramai.

Ini bg memudahkan proses penjumlahan undi selepas kiraan undi dibuat. #PRU101
Jan 30, 2018 • 13 tweets • 5 min read
PRU14 dah dekat. Ramai 1st time voters dan ramai juga tak peka dan tak tau apa yang berlaku pada hari pengundian.

Jomlah kita belajar sama-sama proses yang akan berlangsung pada hari tu nnt. Takdelah kita tertipu dgn dakyah jahat manusia penipu.

#IniAdalahThread #PRU101 Ketika hari pengundian, 3 proses utama akan berlaku:
1) Proses Pembuangan Undi
2) Proses Kiraan Undi
3) Proses Penjumlahan Undi

Aku cuba explain setiap satu.
#PRU101