aku/saya 🇲🇾 Profile picture
kaki pasak di bumi tangan menggapai langit 🇲🇾
Oct 1, 2018 • 17 tweets • 2 min read
Ramai orang ramai tertanya2 kenapa kena kosongkan kerusi parlimen PD. Banyak sangat teori dan cerita, malam ni aku cuba luruskan. Ada apa2 soalan tunggu habis thread. Kalau tak setuju, silakan. Tiba tiba keluar cerita Anwar nak bertanding kat PD. Dah apa hal? Cerita dia mudah saja, untuk buka jalan Anwar jadi PM. Benda ni bukan rahsia sejak sebelum PRU, dah bertahun2 dah habaq. Tun setuju utk buka laluan kepada beliau.
Apr 22, 2018 • 5 tweets • 2 min read
Update #UndiRabu
22 April 2018 1200HRS

1) Team #undiRabu bekerja keras untuk menilai dan mengesahkan calon penerima bantuan perjalaanan.

Permohonan telah ditutup dan pengagihan sedang dilakukan sedikit demi sedikit. 2) Team #undiRabu juga tak mengambil sebarang elaun, upah mahupun claim petrol, bil telefon. 100% wang sumbangan akan pergi kepada yang layak. Meeting pun makan bayar sendiri-sendiri :')
Apr 21, 2018 • 8 tweets • 1 min read
betulkan saya jika saya salah,

UMNO dah jadi pertubuhan haram setelah gagal memilih jawatankuasa baru seperti yg tertulis dalam perlembagaannya sendiri Perlembagaan UMNO kata kena pilih ahli Majlis Tertinggi (MT) setiap tiga tahun, dan kali terakhir pemilihan dibuat pada 2013. Dalam klausa lain menyebut, MT boleh ditunda, tapi cuma untuk 18 bulan sahaja. MT ni macam AJK la, tukar istilah saja