Gerakan Pengundi Sedar (GPS) Profile picture
Gerakan anak muda I Malaysia sebagai negara unggul yang berdaulat dan menolak segala agenda asing 🇲🇾
Cikgu Politik || we all are Palestinians 🇵🇸🇵🇸 Profile picture 1 subscribed
Sep 5, 2018 11 tweets 5 min read
KOLEKSI PENCETUS KETEGANGAN AGAMA & KAUM
*untaian

Mereka ini sudah adalah ahli politik yg masih aktif sehingga ke hari ini.

Sebahagian drpd mereak sudah menjadi Menteri, Ahli Parlimen dan Adun.

Anda boleh membuat sedikit bacaan untuk mengenal pasti apakah parti politik mereka. Ramasamy mempertikaikan kenyataan perdana ketika itu yang mahukan human right diambil pada sudut pandang agama Islam.

Ketika ini beliau adalah Timbalan Ketua Menteri II Prof P Ramasamy.
Aug 30, 2018 5 tweets 2 min read
Allah Taala telah mengharamkan arak dan judi, walaupun tidak dinafikan ada sedikit kebaikan dalam kedua-duanya.

Maka kita didik masyarakat bahawa arak dan judi itu haram. Tak sebut dah pasal kebaikannya.

*untaian Ustaz @hajihazizi Jika ada orang yang nak kita puji kebaikan arak dan judi, supaya dilihat berlaku adil dan matang, sudah tentu orang itu sebenarnya keliru dan tidak jelas neraca pendirian.
Aug 26, 2018 4 tweets 3 min read
APA KAITAN MENTERI PERTAHANAN BERADA DI WILAYAH SYIAH THAILAND ?

Adakah Menteri Pertahanan @MSabu_Official pergi atas kapasiti rasmi sebagai menteri sepertimana beliau ke Syria bertemu dengan tokoh-tokoh pro Syiah ?

*untaian Menurut Ustaz Rohmad daripada Thailand, beliau telah mengesahkan bahawa ini adalah wilayah Pattalung. Ia merupakan kawasan ibadah kumpulan Syiah.
Aug 25, 2018 11 tweets 2 min read
BAHAYA LIBERALISME! - SIRI 3
*untaian
#Liberalisme
#LiberalLogic

1. Liberalisme mengagungkan kebebasan individu mengatasi tuntutan agama & kuasa kerajaan.

2. Dengan erti kata lain, agama itu soal peribadi, kerajaan tak boleh campur tangan. 3. Puak liberal anggap apa2 saja kesalahan agama seperti zina & liwat tidak boleh dikenakan tindakan undang2.

4. Begitu juga minum arak. Agama yang mengatakan minum arak itu haram hanyalah isu peribadi. Kerajaan tak boleh ambil tindakan selagi tidak ganggu orang lain.
Aug 6, 2018 9 tweets 3 min read
PUNYALAH SEMANGAT GERAKAN-GERAKAN LIBERAL INI

Betapa bersemangat tinggi gerakan LIBERAL Antarabangsa menggerakkan gerakan mereka.

(untaian) Sebagai contoh, National Endownment for Democracy (NED) telah menyumbangkan jutaan dollar Amerika kepada NGO-NGO dan syarikat-syarikat yang mempromosi idea Liberalisme di seluruh dunia.
Aug 4, 2018 5 tweets 2 min read
AMALAN FAVOURITISM PH & TOMMY THOMAS

Sehingga hari ini 6 KES telah DITARIK BALIK saman oleh pihak AG. Semua kes ini melibatkan pimpinan PH dan penyokong2 PH. AG Tommy Thomas jelas melihatkan mengamal FAVOURITISM dan membelakangkan Rule Of Law yg sering dilaung2kan.

(untaian) Kes2 ini :-
1. Pasir Gudang MP Hassan Karim,
2. Kampar MP Thomas Su Keong Siong,
3. Sungai Buloh MP R Sivarasa
4. former Padang Serai MP N Surendran.
5. Syarul Ema Rena Abu Samah,
6. Zulkiflee Anwar Haque, better known as Zunar.
Aug 2, 2018 5 tweets 2 min read
Lucu campur kesian ...
oleh Ustaz @mfauzi1971

Itulah agaknya maksud 'bahasa jiwa bangsa'. Setiap kalimah dari bahasa Melayu mempunyai makna mendalam dan berakar umbi menggambarkan jiwa sanubari dan pemikiran bangsa Melayu yang mengucapkannya.

(untaian) Bila orang Melayu panggil seseorang 'tuan', maknanya dia menghormati dan memandang tinggi orang itu. Tapi kalau dia panggil 'saudara', itu tanda dia rasa dirinya setara dengan orang itu.
Jul 15, 2018 7 tweets 1 min read
DAP DILABEL SEBAGAI PARTI ANTI-ISLAM

Sekarang mungkin masa terbaik untuk DAP menunjukkan kepada rakyat Malaysia yang mereka bukannya anti Islam dengan mengambil tindakan kepada P. Ramasamy.

(Untaian) 1. Apakah DAP tahu penglibatan P. Ramasamy dalam LTTE yang telah dilabel sebagai kumpulan pengganas oleh 32 negara?
Jul 14, 2018 5 tweets 1 min read
SETENGAH JUTA GENERASI QURAN ADALAH PERMATA NEGARA, JANGAN ANAK TIRIKAN MEREKA

Tahukan anda? Secara kasarnya kita mempunyai paling kurang setengah juta permata tahfiz di dalam negara kita yang sedang menghafal al-Quran.

(untaian) Mungkin angka yang lebih tepat adalah lebih besar daripada itu jika sekiranya kerajaan mampu melakukan satu sistem pemetaan yang baik bagi semua institusi tahfiz yang berada di negara kita.
Jul 13, 2018 7 tweets 2 min read
PENDEKATAN LICIK GUNA NAS AL-QURAN UNTUK PESONGKAN UMAT ISLAM

oleh Sohibus Samahah Ust Zamri Hashim
Timbalan Mufti Negeri Perak
Ahli Majlis Ulama ISMA (MUIS)

__________

Muslim liberal bawa tafsiran yang menyalahi teks agama, ijmak ulama.

(untaian)

#IslamLiberal PENDEKATAN halus ini sewajibnya disedari oleh umat Islam. Pendekatan ini adalah pendekatan yang sangat licik disebabkan umat Islam secara umum akan spontan menolak fahaman yang didapati terang-terangan bersalahan dengan nas al-Quran mahupun hadith sahih.
Jul 13, 2018 10 tweets 2 min read
Apa Yang Dimaksudkan Dengan Menjaga Agama?

1. Al-Imam Ibn Taimiyyahtegaskn bhw maqasid syarak (tujuan syarak) yg paling tinggi adalah menjaga agama (hifz al-Din) iaitu menjadikan Allah Tuhan yg disembah & tidak ada manusia yg mensyirikkannya.

(untaian)

Ini kerana hanya agama Islam adalah agama yang diredai Allah. (Majmu’ Fatawa, 2/13 ).

2. Dalam menghuraikan maksud hifz al-Din, Sheikh al-Khadimi pula menyatakan bahawa maksudkan dengan menjaga agama (hifz al-din) adalah:
Jul 12, 2018 4 tweets 4 min read
11 Perkara Tentang UEC yang Mesti Anda Tahu

#TolakUEC
#BantahUEC

(untaian)
Jul 7, 2018 14 tweets 10 min read
11 PERKARA TENTANG UEC YANG MESTI ANDA TAHU

Unified Examination Certificate kembali dibangkitkan dengan kenyataan Timbalan Menteri Pelajaran @TeoNieChing baru-baru ini. UEC yang sekian lama dituntut Dong Zong sejak 1975 kelihatan seperti ada laluan mudah.

#TolakUEC

(untaian) 1. Kerajaan sambut UEC sebagai syarat kemasukan ke IPTA.

#TolakUEC
#UECPenghalangPerpaduanRakyat
Jul 6, 2018 17 tweets 3 min read
BE PROUD OF BAHASA MALAYSIA

Steven Lee

I REFER to the recent news reports on our recently appointed Attorney General, Tommy Thomas, being heckled by a bunch of unruly supporters of former prime minister Datuk Seri Najib Tun Razak.

thestar.com.my/opinion/letter…

(Thread) The supporters reportedly demanded that Thomas use Bahasa Malaysia (BM) in his press conference.

While I don’t agree with the supporters’ unruly behaviour (it just shows their immaturity), I would admit that I was also upset by the fact that our AG has a poor command of BM.
Jul 5, 2018 4 tweets 1 min read
Fakta2 menarik pd hari pertama DSN dihadapkan ke mahkamah :

1- AG masih tak dapat sepenuhnya maklumat dari MACC. Evidence tak cukup.
2- Bar Council kata Task Force (Patail, Abu Kasim dll) takde kuasa nak tangkap DSN.
3- AG kata MACC yg tangkap bukan Task Force atau AG

(Untaian) 4- Peguambela cakap AG dilihat spt menerima arahan dari Task Force walhal PP Artikel 145(3), pihak lain tak boleh beri arahan atau campurtangan dlm urusan AG.
Jul 1, 2018 10 tweets 2 min read
Jangan t’pedaya dgn seruan liberalis yg b’topengkn Islam!

Mmg kerja mereka m’cemar & m’rosakkan Islam. Pantang ada peluang, kelompok liberalis b’topengkn Islam ini akn m’gunakannya sebaik mungkin utk m’hentam Islam & juga institusi2 yg berkaitan dgnnya.

@CikguAsmadi
(Untaian) Terbaharu dalam kes pernikahan bawah umur yang berlaku di Kelantan. Secukup rasa mereka menghentam mahkamah syariah. Habis orang Islam terutama yang berjubah serban dilabel gila seks dan pedofilia.
Jul 1, 2018 4 tweets 2 min read
APAKAH @SUHAKAM MENGHINA MAHKAMAH SYARIAH?
Dr Ahmad Sanusi Azmi

1. Perkahwinan anak perempuan berusia 11 tahun ini telah terang-terang bertentangan dengan peruntukan Mahkamah Syariah. Ini adalah kerana, Mahkamah Syariah meletakkan had umur perkahwinan adalah 16 tahun.

(Untaian) 2. Di France, mereka ke arah meletakkan usia sah pernikahan seawal 15 tahun, awal setahun dari di Malaysia. Kumpulan liberal sibuk memperjuangkan had pernikahan dinaikkan ke 18 tahun sedangkan di France, mereka menurunkan seawal 15 tahun.

Lihat: bbc.com/news/world-eur…
Jul 1, 2018 14 tweets 2 min read
ISU PERKAHWINAN BAWAH UMUR
Dr Ahmad Sanusi Azmi

1. Isu perkahwinan bawah umur ini timbul semula apabila seorang lelaki mengahwini pelajar berumur 11 thn di Thailand. Apa yg turut menyedihkan, ada dikalangan netizen yg membantah & mula memperlekeh hadith Rasulullah kerana isu ini 2. Dari aspek syarak, telah ramai sarjana Muslim yg mengharuskan perkahwinan sebelum umur mencapai 18 thn. Antaranya adalah Ibn Qudamah (al-Mughni 7/379), al-Imam al-Nawawi (al Majmuk 16/168), al-Imam Ibn Hajar (Fath al Bari 14/316), Ibn Rushd (Bidayah al Mujtahid 1/396)...
Jul 1, 2018 18 tweets 3 min read
ISU KAHWIN BAWAH UMUR PERLU DITANGANI

@aidil_khalid

KISAH tular baru-baru ini berkenaan kanak-kanak 11 tahun bernama Ayu yang dikahwinkan, ialah kisah tragis kanak-kanak yang dimangsakan oleh keluarganya sendiri, untuk kononnya keluar dari kesukaran hidup.

(Untaian) Bapa kanak-kanak tersebut yang bekerja sebagai penoreh getah mengakui bahawa lelaki 41 tahun yang kini menjadi suami anaknya itu adalah majikannya, yang selalu membeli getah daripadanya.
Jun 30, 2018 10 tweets 2 min read
Berpolitik tanpa panduan Syariat akan bawa kesesatan.

Ust Ahmad Syamil Esa @SyamilEsa

Pendirian (pegangan) membentuk politik, politik membentuk pendirian. Itulah kesimpulan mudah untuk saya sebutkan dalam permasalahan pendirian yang kita pilih dalam bicara politik.

(Untaian) Sesebuah pegangan akan membentuk kerangka politik tertentu bagi menjelmakannya dalam alam realiti. Lanskap politik yang terbina itu adalah terjemahan kepada satu pendirian yang berakar umbi dan membawa kepada tujuan yang dikehendaki oleh pegangan/akidah tersebut.
Jun 30, 2018 7 tweets 2 min read
Saya pernah sebut, liberalisme akan memberi ruang selesa kepada syiah untuk berkembang.

@hajihazizi
(Untaian) Faisal Tehrani telah menggunakan peluang bertemu dengan "CEP" untuk mempromosi diri dan syiah, manakala "ketua" syiah Malaysia, Kamil Zuhairi, dijemput sebagai tetamu rasmi majlis Aidil Fitri Ketua Menteri Melaka.