در این #رشتو تاریخچه مختصری از درگیریهای ایران و آمریکا در خصوص #تنگه_هرمز رو بیان میکنم.
اولین بار سال 59 و با فاصله کمی از پیروزی انقلاب، #آمریکا تهدید به مین گذاری در خلیج فارس و تنگه هرمز کرد. عکس العمل ایران جالب بود. رفسنجانی در فروردین 59 در مصاحبه با اطلاعات گفت:
1/
"اگر آمریکا در خلیج فارس مین گذاری کند، احمقانهترین کار را کرده، چرا که دنیا دچار کمبود نفت خواهد شد. از نظر ما مسأله مینگذاری عملی نیست و اثری در تغییر موضع ما ندارد، زیرا ما اصراری به صدور نفت نداریم و معتقدیم جلوگیری از صدور نفت ایران باعث حفظ ذخایر ملی کشور خواهد شد!"
2/
درگیری جسته و گریخته بین ایران و کشورهای منطقه و آمریکا در خلیج فارس ادامه داشت تا نهایتا در سال 66، آمریکا عملیاتی با نام "اراده قاطع" برای حفاظت از نفتکشهای کویتی را آغاز و عملا #جنگ_نفتکشها شروع شد. این عملیات بهانه ای برای هجوم ناوهای دریایی آمریکا به خلیج فارس بود.
3/
ایران نیز همزمان شروع به مین گذاری در خلیج فارس نمود که در نهایت در مرداد 66 یک نفتکش کویتی که تحت اسکورت ناو آمریکایی بود با مین برخورد کرد.
خاطره هاشمی: در اثنای خطبه خبر رسید که کشتی کویتی با مین برخورد کرده است؛ به مردم اطلاع دادم. شور و هیجان فوقالعادهای ابراز کردند!
4/
مهرماه 66 ایران به یک نفتکش کویتی که با پرچم آمریکا حرکت میکرد، حمله کرد. 15 نفر زخمی و ناخدای آمریکایی نابینا شد.
به تلافی آن، آمریکا سه روز بعد و با اطلاع قبلی به سکوی رشادت و رسالت حمله کرد.
کسی کشته نشد ولی سکو و خطوط ارتباطی کاملا منهدم شد.
5/
در فروردین67، ناو بی رابرتز آمریکا با یک مین دریایی برخورد و ده نفر زخمی شدند. آمریکا به این بهانه و چون نمونه مینهای استفاده شده توسط ایران در خلیج فارس با نمونه ای که به این ناو آسیب زد، یکی بود عملیات "آخوندک" را شروع و به سکوهای نفتی سلمان و نصر حمله کرد. 50 نفر شهید شدند.
6/
عکس العمل ایران؟
خاطره هاشمی: دستور داده شد که به سکوی نفتی امارات حمله کنند. پس از حمله ما یک یدک کش آمریکایی که در آنجا بود غرق شد و یک کشتی نفتی انگلیس آتش گرفت. آمریکایی ها به ناوچه موشک انداز ما حمله کرده و آن را غرق کردند و چند نفر از خدمه آن شهید شدند.
7/
سال 67 درگیریهای متعددی در خلیج فارس انجام شد. در تیرماه 67، ناو وینسنس وارد آبهای ایران و باعث درگیری نظامی شده بود. همزمان #پرواز655 از بندرعباس به سمت دبی در حال پرواز بود.
آمریکا به بهانه نظامی بودن فرودگاه بندرعباس و مشکوک بودن هواپیما، آنرا با موشک زد. 290 نفر شهید شدند.
8/
در تیرماه 67، ناو وینسنس وارد آبهای ایران و باعث درگیری نظامی شده بود. همزمان #پرواز655 از بندرعباس به سمت دبی در حال پرواز بود.
آمریکا به بهانه نظامی بودن فرودگاه بندرعباس و مشکوک بودن، هواپیما را زد. 290 نفر شهید شدند.
9/
مرور این حوادث نشان می دهد، چون دشمن خبیثی به نام آمریکا وجود دارد که هیچ معیار و ملاکی در جنگ برای خود قائل نیست، زمانیکه فضای تنش و درگیری به وجود بیاید و در جریان حمله نظامی به هواپیمای غیر نظامی حمله می کند، باید مواظب اظهارنظرها، موضعگیرها و رجز خوانیها بود!
10
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
در این رشتو میخوام وقاحت، رذالت و خیانت #دلواپسان در مورد #FATF رو نشون بدم.
از دوستان مخصوصا کسانیکه میگن چرا این مملکت اصلاح نمیشه خواهش میکنم به دقت بخونن و ببینند که #دولت_پنهان چطور سر راه این دولت سنگ اندازی میکنه ولی زمان خودشون همه اینکارها انجام شد و کسی نگفت خیانته!
1/
1-تبادل اطلاعات با این نهاد از سال 2008(اسفند 85) و در دولت #احمدی_نژاد آغاز شد. این نهاد در کنار چند کشور دیگر از وضعیت بد روشهای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در ایران گزارش ارائه داده است. پس اولا تعامل با این نهاد مربوط به این دولت نیست. ثانیا مختص به ایران نیست! 2/
2-بخاطر گزارشهای این نهاد ریسک تعامل موسسات مالی با ایران بالا رفت و مخصوصا بعد از تحریمها این ریسک چند برابر شد. بر این اساس در کشور تصمیم گرفته شد الزامات این نهاد تامین گردد. توضیح اینکه این نهاد دو گزاره اصلی "پولشویی" و "مبارزه با تامین مالی تروریسم" یا همون AML/CFT دارد.
3/
1-امروز، سالروز امضا #بیانیه_تهران است. توافق هسته ای که "پیروزی استراتژیک" و اوج هنر دیپلماتیک تیم قبلی مذاکره بود.
آقای #جبراییلی با شمردن شروطی گفته بودند، #برجام، خیانت و کسانی که آن را بزک کردند خائن هستند. میخواهم نشان دهم چه چیز خیانت و چه کسی خائن بود و هست. #رشتو⬇️
2-در این توافق، بخشی از "دارایی هسته ای"(1200کیلو اروانیوم با غنای کم) بدون هیچ "تضمین عملی" به ترکیه ارسال و تا بدون هیچ "اقدام متقابل"،«مذاکره برای مذاکره» شروع و 120کیلو اورانیوم 20درصد به ایران تحویل شود.
هیچ "رفع تحریمی" در این بیانیه وجود ندارد حتی به آن اشاره هم نشده است.
3-در این بیانیه، حتی "حق غنی سازی ایران" به رسمیت شناخته نمیشد.
کشورهای برزیل و ترکیه به نمایندگی از غرب این توافق را امضا کردند در حالیکه هیچ تضمینی در مورد برگشت اورانیوم، رفع تحریم، تحویل سوخت 20 درصد و... از طرف همین کشورها هم به ایران ارائه نشد چه رسد به غرب و مخصوصا آمریکا!