Discover and read the best of Twitter Threads about #isusemasa

Most recents (6)

"Ulasan Pembunuhan Ahli Kanan Hamas Di Malaysia"
Ditulis oleh: Ayman Rashdan Wong
(Ini adalah untaian)
#Isusemasa #Mossad #Malaysia #Palestine #Hamas #MarcapadaDunia #DrFadiAlbatsh #Islam #Israel #Gombak

Silakan retweet dan like
Isu yang paling hangat ketika ini ialah kes pembunuhan Dr. Fadi M. Al-Batsh, pensyarah UniKL dan juga ahli kanan kumpulan Hamas ketika beliau ingin mengimamkan solat subuh.

Tenggelam berita-berita tentang PRU.
Sisi-sisi positifnya: kita masih berprihatin dengan isu yang lebih besar yang menimpa umat seakidah. Kita masih mempunyai perasaan "outrage" terhadap pembunuhan pejuang pembebasan tanah suci Islam.
Read 24 tweets
"Penyebaran Wahabi Adalah Kehendak Amerika" - Putera Mahkota Saudi
Ditulis oleh: Ayman Rashdan Wong
#MarcapadaDunia #ArabSaudi #Wahabi #Malaysia #Islam #Isusemasa #Arab #AmerikaSyarikat #USA #Saudi #Wahhabi #Geopolitik #Sejarah
(Ini adalah untaian)
Silakan retweet dan like
Mohammed bin Salman (MBS), Putera Mahkota Saudi berkata, "kami menyebarkan fahaman Wahhabi atas permintaan sekutu (baca: US) untuk menentang Soviet Union" (نشرنا الوهابية بطلب من الحلفاء لمواجهة الاتحاد السوفييتي).
Benda tu memang betul pun. Sesiapa yang mempunyai fahaman paling asas tentang geopolitik pun tahu Saudi ialah sekutu US, dan kebanyakan masa fahaman Wahhabi/Salafi hanya digunakan sebagai alat untuk memajukan kepentingan bersama Saudi-US.
Read 19 tweets
Nenek Moyang Kita Tanpa Perubatan Moden Boleh Selamat, Kenapa Kita Bersungguh Nak Pakai Perubatan Moden?

Ditulis oleh: Helmi Effendy
#FalsafahAlamiah #Isusemasa #Perubatan #Malaysia #Agama #Sejarah #Sains #Melayu
(Ini adalah untaian)
Silakan retweet dan like
Ramai yang tidak memahami itu “sunnah nabi” lalu menjual ini untuk menghalalkan segala penipuan dan ajaran sesat yang dibawa oleh mereka. Contohnya puak ajaran sesat Doula di Malaysia yang sudahpun lari dari terma Doula itu sendiri.
Alasan mereka, pada zaman Nabi dah cukup untuk melahirkan anak dengan cara-cara sekian, kenapa zaman kita tak boleh berbuat demikian?
Read 33 tweets
Benarkah Budaya Melayu Membataskan Kemajuan Seorang Melayu?
Ditulis oleh -Jamalee Bashah-
(Ini adalah untaian)
Silakan retweet dan like
#Wawasan2020 #Budaya #Melayu #Mahathir #Melayu #Malay #MarcapadaDunia #Isusemasa #Sejarah
Saya tidak dapat mengikuti wacana penuh Bicara Wawasan 2020 di mana panelnya adalah Tun Dr Mahathir sendiri. Saya hanya sempat membaca laporan dari akhbar yang saya kira tidak meletakkan sepenuhnya ucapan dari Tun.
Namun begitu saya tertarik untuk memberi pendapat tajuk dan kandungan berita tersebut seperti di dalam gambar yang saya kepilkan di bawah. Kritikan Tun M saya terima dengan lapang dada, cumanya saya kurang bersetuju bila kritikan itu dikaitkan sebagai Budaya Melayu.
Read 23 tweets
Yahudi Vs Zionis
Ditulis oleh -Ayman Rashdan Wong-
#Zionis #Yahudi #Israel #Palestine #Jerusalem #JerusalemEmbassy #Trump #USA #Malaysia #Islam #Indonesia #Brunei #MarcapadaDunia #Isusemasa
(Ini adalah thread)
Silakan retweet dan like
Setiap kali timbul isu Israel dan Palestin, mesti anda akan nampak kumpulan pakcik-pakcik Yahudi berjanggut bertocang seperti ini membuat protes terhadap kekejaman Israel malah kewujudan Israel itu sendiri.
Yahudi ini adalah Yahudi Ortodoks yang terdiri daripada kumpulan Haredim dan Hasidim. Mereka adalah Yahudi yang konservatif dan kadang-kadang digelar sebagai Yahudi ortodoks ultra (“Ultra-Orthodox Jews”)--
Read 34 tweets
FAQ Tentang Isu Trump Isytihar Jerusalem Ibu Negara Israel
Ditulis oleh -Ayman Rashdan Wong-
#Jerusalem #JerusalemEmbassy #Israel #Trump #Malaysia #MarcapadaDunia #IsuSemasa #Sejarah #Palestine #Indonesia
(Ini adalah thread)
Silakan retweet dan like
(1) “So sekarang Jerusalem/Baitulmqadis tu Israel punya kah?”

TIDAK. Bila Trump kata Jerusalem itu ibu negara Israel, bukan bermaksud secara automatik Jerusalem terus jadi hak milik Israel. Trump bukan hakim dunia. Dia hanya Presiden US.
Di dunia kita sekarang, hanya Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (United Nations – UN) saja yang boleh beri kata putus bahawa wilayah ini milik siapa, wilayah itu milik siapa
Read 37 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!